Andreja Novak

Ik ben sinds 1988 betrokken in de wereld van de Windhonden, toen ik mijn eerste Borzoi-teef genaamd Marizela kreeg. Zij is onze stammoeder en in 1991 werd ons eerste nest geboren onder de naam Ninochka.

Ik ben sinds 2001 keurmeester van de Barsoi. Later werd ik ook keurmeester voor de heel rasgroep X. Ik was de eerste Sloveense keurmeester voor lure coursing en bereidde ook alle voorschriften voor die nodig zijn om te beginnen met deze prachtige sport in Slovenië. Ik ben sinds het begin van 1993 actief lid van de Sighthound-club van Slovenië, op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de fok- en coursingcommissies. Een aantal jaar was ik ook voorzitter van de Club, evenals lid van de Raad van de Sloveense Kennel Club. En de projectleider voor de Euro Dog Show 2010, die werd gehouden in Slovenië. Binnen de Sighthound Club van Slovenië, ben ik actief in de organisatie van Special Sighthound-shows, coursings en andere clubevenementen.

Als keurmeester ben ik volledig toegewijd aan de Windhonden. Ik heb shows en coursings gekeurd in heel Europa, Scandinavië, Rusland en Australië. Als fokker en eigenaar van Barsoi’s, neem ik deel aan zowel exterieur als coursing, dus ben ook gericht op beauty & performance competities.

Samen met mijn familie woon ik in een klein dorp Podkogelj op slechts 30 km afstand van de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. We genieten allemaal van het platteland: mijn man en onze twee zonen, en natuurlijk minstens drie barsoi's.

Ik kijk er al naar uit jullie te ontmoeten op jullie show.

Andreja Novak

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring.