Mijn bewondering voor de Afghaanse windhond begon al toen ik een kind was en met mijn ouders naar hondententoonstellingen in Engeland ging. Ik besloot dat dit het ras was die ik eens op een dag zou bezitten. Ik kocht mijn eerste Afghaan nadat ik trouwde en verhuisde naar Zuid-Afrika, daarna naar het Engelse eiland Jersey waar ik mijn kennel ‘Elangeni’ startte.

Een eerste nest werd gefokt met als dekreu de Crufts Best in Show, kampioen ‘Viscount Grant’. Door de jaren heen heb ik heel wat Afghaanse windhonden geshowd en bracht ze tot hun Engelse en Ierse titels. Ik importeerde rasvertegenwoordigers uit Australië, de USA en het vasteland van Europa en behaalde veel succes met hen in de showring. Daarnaast bezat en showde ik Saluki’s, Whippets en een Greyhound.

Ik was in de gelukkige omstandigheid om in vele Europese landen te keuren waaronder Frankrijk, Duitsland, Zweden, Luxemburg, Malta en Ierland. Ook in Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika.

Ik ben lid van de Engelse kennel Club en mag in Engeland de ‘Hound Group ‘ keuren. Ik kijk met grote belangstelling uit naar mijn keuren van uw honden op de NVOW-kampioenschapsclubmatch.

Pamela Mottershaw

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring.