De eervolle uitnodiging om de afghaanse windhonden te keuren op onze NVOW heb ik gaarne aanvaard. Met het verzoek om een kynologisch c.v. heb ik wat meer moeite.

Google vertelt me: “kynologie leer v.d. hond”, maar iedere liefhebber mag zich kynoloog noemen. In de leer heb ik me zeker verdiept, maar ik zie mezelf vooral als liefhebber.

Vijftig jaar geleden werd ik verliefd op een afghaanse windhond. Mijn eerste huisgenoot was dan ook een afghaanse windhond, mijn vierde windhondhuisgenoot was een sloughi en nog weer wat later volgde de saluki. Mijn kynoloog zijn vindt voornamelijk zijn invulling in het hebben en houden van mijn geliefde rassen.

Keuren op zich is nooit mijn ambitie geweest. Ik keur dan ook alleen die rassen die mij na aan het hart liggen, in casu de rassen waarvoor ik bevoegd ben.

Mijn eerste uitnodiging, begin jaren tachtig, kwam van de NVOW. Ik mocht de sloughis keuren, wat een eer!

In de loop van de jaren ben ik in de gelegenheid gesteld af en toe mijn geliefde rassen te keuren in binnen- en buitenland.

Mijn fascinatie voor windhonden is alleen maar toegenomen. Het hebben en houden van windhonden beschouw ik nog steeds als een voorrecht. Ik kan me een leven zonder windhonden dan ook niet voorstellen.

Ik hoop u te mogen begroeten op het mooie terrein in Lelystad op 18 september.

Nely Bleiji

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring.