Naar aanleiding van mijn keuring op de volgende NVOW clubmatch is mij gevraagd om een beknopte kynologische CV. Dit om mij aan u voor te stellen.

Mijn hondenjaren zijn reeds begonnen bij mijn geboorte, 64 jaar geleden geboren en opgegroeid tussen de honden. Altijd was er wel een roedel honden in het gezin aanwezig. Mijn ouders hadden Duitse herders en Greyhounds. Terwijl mijn grootvader, bij wie ik veel tijd doorbracht, diverse jachthonden fokte. Dit laatste heeft er toe geleid dat dik 40 jaar geleden de Duitse Staande Draadhaar het ras was waarmee ik mijn intrede deed in de fokkerij en de kynologische wereld, dit onder de kennelnaam “ Van De Meirse Weiden”. Een tiental jaren daarna deed de eerste Deerhound zijn intrede. Deze zijn dus ook al 30 jaar om me heen. We hebben ook met de Deerhound op bescheiden schaal gefokt met fraaie resultaten in de showring. Op dit moment genieten we dagelijks van de nog vijf aanwezige Deerhounds om ons heen.

Naast het fokken en showen van onze honden op nationaal en internationaal niveau ben ik ca. 30 jaar geleden benoemd als keurmeester voor mijn eerste ras. In de jaren daarna zijn daar meerdere jachthondenrassen en de totale windhondengroep alsmede de half-windhonden bijgekomen.

Nu dan de uitnodiging om wederom te keuren op de NVOW clubmatch; ik had de eer dit reeds een keer eerder te mogen doen. Altijd speciaal een rasclubshow te mogen keuren, al betreft het in uw club meerdere rassen waarvan de belangen behartigd worden. Een aantal zeer bijzondere rassen waarvan er mij veel dierbaar zijn. Bijzonder in verschijning, belijning, expressie, beweging maar vooral in persoonlijkheid.

Dus zie ik er naar uit om samen met u een mooie dag te beleven tussen al deze fraaie bijzondere individuen.

Kynologische groet,

Marijn van Iersel

.

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring.