Al vanaf mijn jeugd was ik dol op honden en zodra ik de leeftijd ervoor had ging ik in de schoolvakanties werken in een honden pension. Ik maakte daar kennis met vele soorten honden en zo ontstond ook mijn interesse in de kynologie.

De eigenaar van het pension had zelf een aantal greyhounds en een deerhound.

Door deze honden is bij mij de interesse en de liefde voor dit ras ontstaan. Hoogtepunt van de dag was als ik, na het gewone werk in de kennels, een wandeling mocht gaan maken met deze honden. In die tijd had ik nooit kunnen dromen dit mooie ras nog eens te mogen keuren.

De droom om zelf een greyhound te hebben is nooit verwezenlijkt. Onze omstandigheden lieten niet toe meer dan één ras te hebben. We hadden en fokten vanaf de zestiger jaren al Bearded Collies. Bovendien waren en zijn de mogelijkheden om een windhond de beweging te geven waar hij recht op heeft in onze omgeving niet voldoende. We stellen ons tevreden met de fraaie beeldjes van windhonden. Sinds 2015 hebben we een IJslandse hond in huis.

Sinds vorig jaar ben ik benoemd tot keurmeester van de Greyhound en daarmee ook de Magyar Agar. Daarnaast mag ik in rasgroep 10 ook nog de Deerhound, de Ierse Wolfshond , de Barsoi , de Whippet, het Italiaanse Windhondje en de Afghaanse Windhond keuren.
Verder ben ik keurmeester van alle rassen in groep 1 (herdershonden) en van enkele rassen in groep 2.

Ik was erg blij en vereerd met de uitnodiging om dit jaar in juni de Kampioenschapsclubmatch van de Greyhound Club te komen keuren en verheug me er erg op.

Erica Bakker-van de Woestijne

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring.